Demjén Dorottya

Demjén Dorottya

Demjén Dorottya

Demjén Dorottya vagyok, Miskolcról származom és kifejezetten érdeklődöm az újságírás iránt, lehetséges, hogy ezt választom jövőbeli pályámnak. Kifejezetten érdekel az amerikai jog és politika, meg úgy alapvetően minden, ami az Egyesült Államokról szól. A jogon kívül érdekel az irodalom, a pszichológia és a színház világa. Ebben az évben csatlakoztam az Ítélet csapatához és izgatott vagyok, az új csapat és munka miatt, amit együtt végzünk majd. Pozitív és vidám, amolyan “ami a szívemen, a számon” fajta személyiség vagyok, szeretek közösségben lenni és új embereket megismerni, utazni.

0013_1_1.jpg

2019/4/05 : Ítélet Szólj hozzá!
Stolcz Viktória

Stolcz Viktória

Stolcz Viktória

Stolcz Viktória vagyok, jogász szakos hallgató. Kiskorom óta szeretek írni, a későbbiekben is ehhez kapcsolódó munkakörben szeretnék elhelyezkedni, így nem is volt kérdés, hogy az Ítéletbe is jelentkezzek. Hozzám leginkább a kulturális témák állnak közel, így főképp erről a területről tervezek írni, ami azért is testhez álló, mert az egyetem mellett a Budapesti Operettszínházban dolgozom.

ke_pernyo_foto_2019-04-05_15_28_18_1.png

2019/4/05 : Ítélet Szólj hozzá!
Balázs Barnabás

Balázs Barnabás

Balázs Barnabás

Balázs Barnabás harmadéves joghallgató vagyok, 2019-től az Ítélet szerkesztőségének tagja.

Azért jelentkeztem a szerkesztőségbe, mert az újságírás – mint ahogyan a jog is - már nagyon régóta érdekel, közel áll a személyiségemhez és e két terület ötvözése kifejezetten izgalmas feladatnak tűnik. Amióta az eszemet tudom, szemlélődően állok az engem körülvevő világhoz, eseményekhez és számos kérdés tekintetében - sokszor akaratlanul is - vélemény, kritika fogalmazódik meg bennem. Ezek egyik legjobb kifejezésmódja egy jól elkészített cikk, illetve egyéb tartalom.

Hiszem, hogy a mai, rekordmértékű tartalomáramlás körülményei közt is nagy hatással lehet az olvasókra a tényfeltáró, hiteles, jó minőségű és igaz célú tartalomszolgáltatás. Véleményem szerint mind a jogban, mind az újságírásban törekednünk kell az objektív, széleslátókörű gondolkodásmódra és soha nem téveszthetjük szem elől az alapelvet, miszerint csak az összes fél érvének és álláspontjának vizsgálata után juthatunk el az igazsághoz.

Remélem, sikerül megfelelnem az olvasók és saját magam által állított kritériumoknak, és írásaimmal hozzá tudok járulni a lap színvonalas működéséhez.

itelet_foto_1.jpg

 

2019/4/05 : Ítélet Szólj hozzá!
Varga Virág Szonja

Varga Virág Szonja

Varga Virág Szonja

Varga Virág Szonja vagyok, 20 éves, másodéves joghallgató.

Kiskorom óta az irodalom szerelmese vagyok, az írás mindig is vonzott, rövid ideig újságíró is szerettem volna lenni. Az élet végül a jogi pályára sodort, de az írás iránti szenvedélyem nem múlt el, ezért is döntöttem úgy, hogy csatlakozok az Ítélet csapatához. Nagyon szeretem mind a klasszikus illetve a kortárs irodalmat, emellett nagy rajongója vagyok a képregényeknek és filmes adaptációjuknak. Az Ítéleten belül célom a legtöbb témában megmutatni magam és olyan cikkeket írni, amelyek mindenki számára érdekesek és hasznosak lehetnek.

48059320_579574119179449_1867394047350407168_n.jpg

2018/12/10 : Ítélet Szólj hozzá!
Kása Zita Klára

Kása Zita Klára

Kása Zita Klára

Kása Zita Klára vagyok, elsőéves joghallgató.

A budapesti Szent Margit Gimnáziumban érettségiztem. Mindig nagyon érdekelt az irodalom, a színház és a művészet világa. Valamint szeretek utazni, és más népek kultúráival ismerkedni.

A gimnázium alatt is tevékenykedtem az iskolaújságban, és már akkor elhatároztam, hogy ha lehetőségem lesz rá, az egyetemen is szeretném folytatni az írást. Így a gólyanapokon egyből felcsillant a szemem, amikor az Ítélet bemutatkozott – nem haboztam jelentkezni. Azóta bebizonyosodott, hogy nagyon jó döntés volt, hiszen egy összetartó és kreatív közösségre találtam, ahol mindenki munkája egyformán fontos és értékes.

48233989_347914295756605_4219901395198803968_n.jpg

2018/12/09 : Ítélet Szólj hozzá!
Mihály Kristóf

Mihály Kristóf

Mihály Kristóf

Sumite materiam vestris, qui scribitis, aequam viribus, et versate diu, quid ferre recusent, quid valeant umeri. - Quintus Horatius Flaccus

Mihály Kristóf vagyok, 2017 szeptembere óta az Ítélet aktív szerkesztőjeként, jelenleg főszerkesztőként tevékenykedem.

A balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnáziumban érettségiztem kitűnő eredménnyel, emellett tizenkét éven keresztül a Ferencsik János Zeneiskola keretein belül hegedülni tanultam, illetve az intézmény vonós zenekarában a prím szólamot erősítettem.

Mind általános- és középiskolai tanulmányaim során - az irodalom iránti szenvedélyemből fakadóan - rendszeresen részt vettem cikkírói versenyeken, melyek során - a minden alkalommal elért kiváló helyezéseken felül - olyan mély szakmai tapasztalatokkal gazdagodtam, melyeket szeretnék a hallgatói-kari lap folyamatos fejlesztésére, s jelenlegi minőségének fenntartására kamatoztatni.

Rövid bemutatkozásom zárásaként szeretném kiemelni, hogy a fentebb idézett költői hitvallás által evokált szemléletet magam előtt tartva igyekszem - az írás tekintetében - mindig új területeken kipróbálni képességeimet, s tehetségemhez mérten a lehető legtökéletesebb és leghasznosabb publikációkat alkotni oly módon, hogy az igényes tanítói jellegű mondanivalón kívül a „sorok mögötti” esetleges szimbolikus tartalmi jelentés észrevétele élményként hasson az olvasóra.

img_9528s.jpg

2017/10/27 : Ítélet Szólj hozzá!
Antal Bálint

Antal Bálint

Antal Bálint

Antal Bálint vagyok, jelenleg az Ítélet egyik főszerkesztő helyetteseként tevékenykedem.

Már régóta cserkész vagyok, hobbiszinten gitározok és ha csak tehetem, sportolok vagy zenét hallgatok. Mindig is nagyon kedveltem a történelmet, az irodalmat és a nyelveket. A pesti Piarista Gimnáziumban érettségiztem, de az előtte  való tanévet egy szintén piarista iskolában töltöttem Spanyolországban.

Az egyetemre való bekerülésemkor az Ítélet hamar felkeltette érdeklődésemet. Egyrészt az alkotás öröme vonzott, másrészt tagja akartam lenni egy lelkes és elszánt csapatnak, így szinte habozás nélkül csatlakoztam elmúlt ősszel.

antal_balint.jpg

2017/3/13 : Ítélet Szólj hozzá!
Merrikin Gina

Merrikin Gina

Merrikin Gina

Merrikin Gina vagyok, III. éves joghallgató. 2015 óta vagyok az Ítéletes csapat tagja. A jogon belül legfőbb érdeklődési területeim a polgári jog és az alkotmányjog. 2016-ban volt szerencsém egy polgári joggal foglalkozó ügyvédi irodában elméleti tudásomat a gyakorlatban is kamatoztatni, illetve beválogattak az Országgyűlés Elnöke által meghirdetett Parlamenti Ösztöndíjas Programba. 2017-ben az Alkotmánybíróságon gyakornokoskodtam, illetve a következő tanév első félévét az amerikai St. Louis Egyetemen fogom eltölteni egy ösztöndíj jóvoltából, majd a második félévben Lyonban leszek Erasmusszal. A jövőben bíróként, ügyvédként, vagy egy nemzetközi szervezet munkatársaként tudnám elképzelni magamat. Hobbim az újságírás, ezen kívül szívesen utazom, kirándulok barátaim társaságában. Vidám, extrovertált ember vagyok és igényelem a pörgést és a társaságot!

itelet_1.jpg

2015/11/12 : Ítélet Szólj hozzá!